ABD'de binlerce eylemcinin üzerine tanker sürüldü

ABD'de binlerce eylemcinin üzerine tanker sürüldü

ABD'deki George Floyd protestoları sürerken, ırkçı cinayetin işlendiği Minneapolis kentinde facianın eşiğinden dönüldü. Bir tanker, otobanda eylem yapan binlerce kişinin arasına daldı.

ABD’de George Floyd’un ırkçı polis vahşetiyle öldürülmesine karşı protestolar sokağa çıkma yasaklarına rağmen devam ederken, cinayetin işlendiği Minneapolis’te binlerce gösterici üzerine bir tanker sürüldü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Facianın eşiğinden dönülen olay, Minneapolis’teki göstericilerin bir otobandaki köprüde yürüdüğü sırada yaşandı. ABD’nin en büyük nakliyat firmalarından Kenan Advantage Group’a ait olan tanker, binlerce göstericinin olduğu noktada yavaşlamak yerine kornasını çalarak eylem alanına daldı.

Farklı açılardan çekilen görüntülerde, eylemcilerin şans eseri kaçabildiği görülüyor.

Görgü tanıkları, eylemcilerin saygı duruşu yapmaya başladığı bir anda tankerin hızla kendilerine doğru geldiğini fark ettiklerini anlattı. Tanıklardan Melanie Ramos “Hayatımda gördüğüm en korkutucu şeydi” dedi.

Vali Tim Walz ise “Şoförün neden böyle bir şey yaptığını şu an için bilmiyorum. Fakat şu an, bir trajedi yaşamıyor olmamız ve çok sayıda ölüm yaşanmamış olması inanılmaz bir durum” dedi.

Göstericilerin kamyonu durdurup şoförü dışarı çıkardığını, bu sırada olay yerine gelen polisin biber gazı sıkarak kitleleri dağıttığı belirtiliyor. Bazı göstericilerin de şoföre saldırılmasını engellemeye çalıştığı aktarılıyor.

Olayda göstericiler arasından şans eseri kimsenin yaralanmadığı, hafif yaralanan şoförün gözaltına alındığı açıklandı. Şoförün niçin böyle davrandığı henüz bilinmiyor. Yetkililer, otobanın yarım saat önce kapatıldığını ama tankerin bundan önce otobana girmiş olduğunu açıkladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.