'ABD yaptırımlarına karşı İran'ın yanındayız'

'ABD yaptırımlarına karşı İran'ın yanındayız'

Erdoğan: İran'a baskılarının arttığı şu dönemde İran ve İran halkının yanındayız.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Türkiye ziyaretine devam ederken mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısı sona erdi.

İlk sözü alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İran’a baskılarının arttığı şu dönemde İran ve İran halkının yanındayız. İran’a karşı yaptırımları desteklemiyoruz. Amerika’nın İran’a yönelik yaptırım kararının bölge güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını, Türkiye olarak bu kararları desteklemediğimizi bir kez daha vurguluyorum” dedi

‘HİÇBİR ÜÇÜNCÜ ÜLKE SAMİMİ İLİŞKİLERİMİZİ BOZAMAZ’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise “Bölgesel ve uluslararası konuları ele aldık. İki ülkenin ilişkilerinin temeli, tarihi, dini, ortak çıkarlar, bölgenin kalkınması üzerine kurulmuştur. Hiçbir üçüncü ülke bu samimi ilişkilerimizi bozamaz.” dedi.

Hasan Ruhani, konuşmasının devamında şunları söyledi.

“ABD’nin uyguladığı tek taraflı, zalimce ambargoların karşısındaki kesin ve açık tutumları karşısında teşekkür ediyorum. ABD’nin İran aleyhine uyguladığı bu eylem terörist bir eylemdir, çünkü diğer ülkeleri korkutuyor. Bölge konuları ile ilgili çok güzel görüşmelerimiz oldu. Astana sürecinde İran, Türkiye ve Rusya beraber yakın işbirliğini devam ettirelim diye karar verdik. Gelecek zirve Rusya’da olacak, mutabakata vardık. Suriye bizim için çok önemli. Suriye kaderinin sadece Suriye halkı tarafından belirlenmesi lazım. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması konusunda Türkiye ile hemfikiriz. Barış ve istikrarın sağlanması için işbirliğini sürdüreceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.