ABD vizesi olmayanlara kasırgadan kaçış yok

ABD vizesi olmayanlara kasırgadan kaçış yok

Dorian Kasırgası'nın vurduğu Bahamalar'dan tahliye için ABD feribotuna binen kişilerden 'vize' istendi. Vizesi olmayan 130 kişi gemiyi terk etmek zorunda kaldı.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoya göre, Bahamalar’ı vuran Dorian Kasırgası’ndan kurtulmak için tahliye bekleyenlere, “ABD vizesi olmayanlar gemiden insin” anonsu yapıldı.

ABD’yi vuran ve Bahamalar’da 43 kişinin ölümü ile sonuçlanan Dorian Kasırgası nedeniyle bölgede çok sayıda kişi tahliye edilmeyi bekliyor. Son olarak 5. seviyeye çıkarılan kasırga sonucunda, mahsur kalanlar bugüne kadar feribotlarla ABD’ye tahliye ediliyordu.

Ancak, geçen pazar günü sosyal medyada yayınlanan bir video tepki topladı. Videoda, tahliye için ABD feribotuna binen Bahamalılara yönelik anons yapan bir görevlinin, “ABD vizesi olmayanlardan karaya geri dönmelerini istediği” görülüyor. WSVN muhabiri Brian Entin tarafından Twitter’da yayınlanan videoda, geminin ses sisteminden anons yapan görevlinin “Vizeniz olmadan ABD’ye gelirseniz problem yaşarsınız. ABD vizesi olmayanlar, lütfen gemiden inin” dediği görülüyor.

Entin’e göre, yapılan anons üzerine en az 130 kişi gemiyi terk etmek zorunda kaldı. Bugüne kadar, kasırgadan kaçan Bahamalılardan ABD vizesi istenmediği biliniyordu. Söz konusu bu uygulamanın kalıcı olup olmayacağına ilişkin yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.