ABD: Türkiye'yi Suriye'nin kuzeydoğusu için uyardık

ABD: Türkiye'yi Suriye'nin kuzeydoğusu için uyardık

ABD Dışişleri Bakanlığı: Bakan Mike Pompeo, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde Türkiye'nin Suriye'ye operasyon düzenlemesinin yıkıcı sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

NATO’nun kuruluşunun 70’inci yıldönümü için Washington’da bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Türkiye’yi Suriye’ye operasyon düzenlememesi için ‘uyardığı’ açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, Pompeo’nun Çavuşoğlu ile görüşmesinde “Suriye’nin kuzey doğusu için devam eden müzakerelere desteğini dile getirerek, bölgede tek taraflı Türk askeri operasyonunun potansiyel yıkıcı sonuçları konusunda uyarıda bulundu” denildi.

Pompeo’nun görüşmede Çavuşoğlu’nu Rusya’dan S-400 alımından vazgeçirmeye çalıştığı ve Türkiye’de gözaltında bulunan ABD vatandaşlarının durumunu da gündeme getirdiği belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.