ABD: Türkiye ile Brunson'ı görüştük

ABD: Türkiye ile Brunson'ı görüştük

Beyaz Saray, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Pastör Andrew Brunson'ın durumunu görüştüğünü duyurdu. Görüşmenin, Kılıç'ın talebi üzerine yapıldığı belirtildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın bugün iki ülke arasında kriz sebebi olan Pastör Andrew Brunson hakkında bir görüşme yaptığı açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Türkiye Büyükelçisi’nin talebi üzerine, John Bolton Büyükelçi Serdar Kılıç ile bugün Beyaz Saray’da görüştü” dedi. Sanders, görüşmede Brunson’ın ev hapsi şeklinde devam eden tutukluluğunun yanısıra ikili ilişkilerin ele alındığını söyledi.

Bloomberg’in Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs’ın sosyal medya hesabından aktardığına göre ise Bolton ve Kılıç’ın yaptığı görüşmede ilerleme sağlanamadı. Jacobs, Trump’ın, Brunson karşılığında Türkiye’ye bir şey vermeyi reddettiğini öne sürdü.

Öte yandan diplomasinin devam edeceği ancak Bolton, ABD’nin pazarlık yapmayacağı mesajı verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.