ABD: SDG Hajin'de ilerliyor

ABD: SDG Hajin'de ilerliyor

Suriye'de ABD liderliğindeki koalisyon ile SDG'nin IŞİD'le savaşı, Irak sınırının güneyinde yer alan Hajin'e yoğunlaştı. Koalisyon sözcüsü Albay Sean Ryan, "SDG Hajin'in içlerine girdi ve ilerleme iyi gidiyor" dedi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda operasyon düzenleme ihtimali gündemdeyken, SDG'nin IŞİD’e karşı son operasyonlarında ilerleme kaydettiği açıklandı.

Reuters ajansı SDG’nin, Suriye-Irak sınırındaki Deyrülzor vilayetinde IŞİD’in son kalelerinden biri olan Hajin’in içlerine doğru ilerlediğini duyurdu. Haber, ABD ve SDG yetkililerine dayandırıldı.

‘HAJİN’İN İÇLERİNE GİRDİLER’

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, “SDG Hajin’in içlerine girdi ve ilerleme iyi gidiyor” dedi. Ajansa konuşan SDG sözcüsü Mustafa Bali de kentin merkezine yaklaştıklarını belirterek, “Çatışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.

‘YÜZLERCE IŞİD’Cİ KAÇTI’

Reuters’ın eskiden Hajin’de ikâmet eden yerel bir kaynağı ise çok sayıda IŞİD’linin Hajin’den kaçtığını aktardı. Abdullah Baker isimli kaynak, kentteki aile üyelerinden duyduğuna göre ‘yüzlerce IŞİD üyesinin Hajin’den kaçıp halâ örgütün kontrolünde olan civar köylere gittiğini’ anlattı.

SDG ile ABD liderliğindeki koalisyonun IŞİD’le savaşı son haftalarda Hajin’i geri almaya odaklanmış durumda. IŞİD’in bölgedeki son kalelerinden biri olan Hajin’de çetin çatışmalar yaşandığı, koalisyonun hava saldırılarında sivil kayıpların da verildiği belirtiliyor. Koalisyon yetkilileri ise Suriye ve Rusya’dan gelen sivil kayıp suçlamalarını soruşturduklarını açıklamıştı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.