ABD Savunma Bakanı Mark Esper karantina altında

ABD Savunma Bakanı Mark Esper karantina altında

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındıkları bildirildi. Pentagon’da virüs tespit edilen personel sayısı 37'ye yükseldi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısı David Norquist’in korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındıkları bildirildi. Pentagon’da 18’i askeri personel 37 kişide virüs tespit edildi.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman ile ABD Genelkurmay Başkanlığı Başhekimi Tuğgeneral Paul Friedrichs, ortak basın toplantısı düzenleyerek, bakanlık bünyesindeki koronavirüs vakaları hakkında bilgi verdi.

Friedrichs, “Bu sabah 05.00 itibarıyla 18’i muvazzaf asker, 13’ü askerlerin ailelerinden, 3’ü sivil personel ve 3’ü sözleşmesi personel olmak üzere toplam 37 kişinin testleri pozitif çıktı.” ifadelerini kullandı.

Tuğgeneral Friedrich, şu ana kadar ABD ordusunda toplam 495 Kovid-19 testi yapıldığı bilgisini paylaştı. Hoffman ise ABD yönetiminin talebi üzerine askeri hastane ve tıbbi personelini sivil otoritelerin yardımına sevk edebileceklerini belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.