ABD: Menbiç yol haritasında olmamız gereken yerdeyiz

ABD: Menbiç yol haritasında olmamız gereken yerdeyiz

CENTCOM Komutanı Votel, 'Şu anda Türk ortaklarımızla eşgüdüm içinde süreci yürütüyoruz. Lider eğitimi başladı, kolektif eğitim de çok yakın zamanda başlayacak' dedi.

Türkiye ile ABD arasında uygulamaya başlanan Menbiç yol haritası ile ilgili Türkiye'nın "ABD ağırdan alıyor" eleştirisinin aksine ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı sürecin varılan mutabakat çerçevesinde normal seyrinde ilerlediğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, ortak eğtim ve devriye konularındaki sürecin sahadaki koşullar nedeniyle "geciktiğini" vurguladı.

CENTCOM Komutanı Joseph Votel, tele-konferans yöntemiyle ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) brifinginde soruları yanıtladı.

Amarika'nın Sesi'nin geçtiği habere göre Votel, Menbiç mutabakatı hakkında “Olmamız gereken noktadayız. Menbiç mutabakatına taahhüdümüz sürüyor” dedi.

“YPG Menbiç'ten ne zaman çıkacak?” sorusunu cevaplayan General Votel, “Anladığım kadarıyla hepsi olmasa bile YPG unsurlarının çoğu Menbiç’ten çıktı” dedi.

"BÖLGEDE TANSİYON DÜŞÜYOR"

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in “Türk askerleriyle birlikte birkaç hafta sürecek eğitim sonrasında ortak devriyenin başlayacağı” açıklamasına atıfta bulunan Votel, “Bakan’ın da söylediği gibi şu anda Türk ortaklarımızla eşgüdüm içinde süreci yürütüyoruz. Lider (eğitimcilerin) eğitimi başladı, kolektif eğitim de çok yakın zamanda başlayacak” dedi.

CENTCOM komutanına “Menbiç Yol Haritası’ndaki gecikmeden kim sorumlu?” sorusu yöneltildi. Komutan Votel, “Bu konuda kimsenin suçu yok. Bu, sahadaki koşullara bağlı olarak ilerleyen bir süreç. Bunu başından beri net şekilde dile getirdik” dedi.

Joseph Votel, Amerika’nın Menbiç mutabakatına taahhüdünün sürdüğünü vurguladı, “Bölgede tansiyonun düşürülmesini sağlayan 54 eşgüdümlü devriyenin icra edilmiş olması bunun çok iyi bir göstergesi” dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.