ABD: Kürdistan Bölgesi'nin havalimanları açılmalı

ABD: Kürdistan Bölgesi'nin havalimanları açılmalı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, Iraklı yetkililerden Kürdistan Bölgesi’ndeki havalimanlarının açılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Irak ve Afganistan temasları ardından ülkesine dönen John Sullivan, düzenlediği basın toplantısında temasları hakkında bilgi verdi.

Temaslarının olumlu geçtiğini aktaran Sullivan, Irak ile ilişkilerin geliştirilmesi, Iraklı vatandaşlara vize verilmesi, terörle mücadele ve Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü konularında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Rudaw’ın aktardığına göre Sullivan, Irak Başbakanı Haydar Abadi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile diyalog halinde olmalarını ve sorunların anayasa çerçevesinde çözümü için anlaşmaya varmalarını isteğini belirtti.

Abadi’den Kürdistan’daki havalimanlarının açılmasını talep ettiklerini dile getiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, “Ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki memur maaşlarının ödenmesi gerektiğini ilettik” dedi.

29 Ocak’ta ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John J. Sullivan başkanlığında üst düzey bir heyet, 5’inci ABD-Irak Yüksek Koordinasyon Komitesi toplantısına katılmak üzere Bağdat’ı ziyaret etmişti. ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Silliman, Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreter Yardımcısı Andrew Peek ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Eric Meyer’den oluşan heyet, Irak Başbakanı Haydar Abadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüştükten sonra Erbil’e geçerek Başbakan Necirvan Barzani ve yardimcisi Kubad Talabani ile bir araya geldi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.