ABD Kaşıkçı'nın cenazesini resmen istedi

ABD Kaşıkçı'nın cenazesini resmen istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Kaşıkçı'nın İslami geleneklere göre defnedilmesi için Suudi Arabistan'dan cenazeyi ailesine teslim etmesini talep ettiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, öldürülen Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'nın İslami geleneklere göre bir an önce defnedilmesi için Suudi Arabistan'dan cenazeyi ailesine teslim etmesini talep ettiklerini söyledi.

Cemal Kaşıkçı'nın ailesi ve yakınları, İslami kurallar gereği bir an önce defnedilmesi için Kaşıkçı'nın cenazesini teslim alma talebinde bulundu.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Türk-Arap Medya Derneği'nden Fatih Öke, ”Bizim önceliğimiz ve Kaşıkçı ailesinin önceliği, Cemal'in bedeninden hiç olmazsa bir kısmı verilsin ve vasiyeti yerine gelsin. Medine'deki Münaverein Cennet-ül Baki Mezarlığı'na defnedilmesini istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için tüm dünyayı, cinayetin sorumlularından bile önce Cemal'in cesedini bulması için Suudi Hükümeti'ne uluslararası baskı uygulamaya çağırıyoruz” dedi.

"YEMEN'DEKİ SAVAŞA KARŞI BİR KOZA DÖNÜŞTÜ"

Bazı uzmanlara göre Suudi yetkililerin Kaşıkçı'nın öldürüldüğü önce inkar etmesi, sonra Kaşıkçı'ya ne olduğuyla ilgili çelişkili açıklamalar yapması, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı zor durumda bıraktı.

Kimilerine göre Amerika'nın elinde Yemen'deki çatışmalara son verilmesi için baskı yapmak açısından Suudiler'e karşı daha çok koz var. Yemen nüfusunun yarısı, yani 14 milyon insan, açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya. Beyrut Amerikan Üniversitesi'nden Hilal Kaşan "Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin, Yemen'de ateşkes ilan edilmesi ve başka bazı ödünler vermesi açısından Suudiler üzerinde ciddi baskı aracı haline geldiğinden hiç şüphem yok” diyor.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun hafta içinde Yemen'deki çatışmalara son verilmesinin zamanının geldiğini söylemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.