ABD: Kaşıkçı için birkaç gün daha bekleyeceğiz

ABD: Kaşıkçı için birkaç gün daha bekleyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Trump'a şahsen söz verdi. Birkaç gün daha bekleyeceğiz.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili önce Suudi Arabistan’a giden, ardından da Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ‘Suudilere birkaç gün daha zaman tanınması gerektiğini’ söyledi.

Pompeo temasları hakkında Başkan Donald Trump’a Beyaz Saray’da bilgi verdikten sonra yaptığı açıklamada, ABD’nin cinayet suçlaması konusunda Suudi Arabistan’a tepki göstermeden önce zaman tanıması gerektiği yönündeki görüşünü Trump’a da ilettiğini söyledi.

Pompeo, “Bu sabah Başkan Trump’a, ne yanıt vereceğimize karar vermeden önce gerçekleri tam olarak anlayabilmek için, onlara birkaç gün daha tanımamız gerektiğini söyledim” dedi.

Suudi yönetiminin kendisine derinlikli bir soruşturma sözü verdiğini belirten Pompeo, Suudi Arabistan’la uzun süreli bir stratejik ilişkiye sahip olduklarına dikkat çekerek, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın da Trump’a bu konuda şahsen söz verdiğini söyledi.

ERDOĞAN SÖZ VERDİ

Pompeo, Türkiye’deki temaslarında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın soruşturmada elde edilen bulguları Suudi yetkililerle paylaşma sözü verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.