ABD, IŞİD lideri için para ödülünü 2 katına çıkardı

ABD, IŞİD lideri için para ödülünü 2 katına çıkardı

ABD, terör örgütü IŞİD'in yeni lideri Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla hakkında kimlik ya da yer tespitine yardımcı olacak bilgiler karşılığında koyduğu 5 milyon dolar ödülü, 10 milyon dolara çıkardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ABD’nin düzenlediği operasyonla öldürülmesinin ardından örgütün başına geçen Emir Muhammed Said Abdurrahman el-Mevla ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “IŞİD’in yeni lideri el-Mevla’nın kimliğinin ya da yerinin tespiti için kullanılabilecek her bilgi karşılığında verilecek para ödülünü 10 milyon dolara kadar çıkarıyoruz. Bu da Ağustos 2019’da koyduğumuz 5 milyon dolar para ödülünün iki katına çıkarılması anlamına geliyor” ifadesi kullanıldı.

El-Mevla’nın Yezidi azınlıkların Irak’ın kuzeybatısında kaçırılmasına ve katledilmesine yardım ettiği vurgulanan açıklamada, 1976 Musul doğumlu el-Mevla’nın daha önce El-Kaide ile de ilişkili olduğu belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, 17 Mart’ta el-Mevla’yı, “Özel Tanımlı Küresel Terörist” listesine eklemişti.

Ebubekir el-Bağdadi, 26 Ekim 2019’da İdlib’in kuzeyine giden ABD Özel Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda öldürülmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili basın toplantısında, Bağdadi’nin bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla öldüğünü öne sürmüştü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.