ABD, Irak ve Suriye'de Şii güçleri vurdu

ABD, Irak ve Suriye'de Şii güçleri vurdu

ABD Savunma Bakanlığı, İran destekli Iraklı milis gücü Haşdi Şabi'nin içindeki en güçlü gruplardan Kata'ib Hizbullah'ın Irak'taki üç, Suriye'deki iki üssüne saldırı düzenlediğini duyurdu.

IŞİD’e karşı savaşan İran destekli güç Haşdi Şabi’ye yönelik ABD ve İsrail’e mal edilen saldırıların tırmandığı dönemde ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) açıklama geldi.

Pentagon, ABD ordusunun Haşdi Şabi’nin içindeki en güçlü gruplardan Kata’ib Hizbullah’la bağlantılı Irak’ta üç, Suriye’de iki yere saldırı düzenlediğini duyurdu. Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman’ın açıklamasında şöyle denildi:

“ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine evsahipliği yapan Irak üslerine yönelik tekrarlanan Kata’ib Hizbullah saldırılarına karşılık olarak, ABD güçleri tam isabet güden savunma amaçlı hava saldırıları düzenledi. Hava saldırıları, Kata’ib Hizbullah’ın gelecekte koalisyon güçlerine saldırma becerisini azaltacaktır.”

HAŞDİ ŞABİ: ONLARCA ÖLÜ VE YARALI VAR

Haşdi Şabi’den yapılan yazılı açıklamada ise, Suriye sınırındaki Enbar’a bağlı el-Kaim’de Haşdi Şabi 45’inci Bölüğüne ABD’li silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğu ve saldırının hala sürdüğü kaydedildi.

Irak’ta Haşdi Şabi’ye bağlı askeri noktalara daha önce de hava saldırıları düzenlenmişti. Söz konusu 45’inci Bölük, ağustosta da benzer bir saldırının hedefi olmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.