ABD ile kritik Suriye görüşmesi başladı

ABD ile kritik Suriye görüşmesi başladı

Milli Savunma Bakanlığı, ABD heyeti ile Suriye konusundaki güvenli bölge görüşmelerinin başladığını duyurdu. ABD'nin Türkiye'ye son bir teklif sunacağı iddia edilmişti.

Türkiye ile ABD arasında Fırat’ın doğusu konusunda yapılması planlanan kritik görüşme başladı. Milli Savunma Bakanlığı, “Suriye’nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik ABD askeri yetkilileri ile görüşmelerin bugünkü kısmı saat 10.30’da başlamıştır” açıklaması yaptı.

Amerikan gazetesi Washington Post dün yayımladığı bir haberde, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki bölgeye Türkiye’nin askeri harekât düzenlememesi için son bir girişim başlatacağını öne sürmüştü. Haberde, Amerikan yönetiminin ‘Türkiye’nin iki hafta içinde böyle bir adım atmasını beklediği’ belirtilmiş ve Ankara’da yapılacak görüşmede harekâtı önlemek için ‘son bir teklif’te bulunacağı iddia edilmişti.

Amerikalı yetkililere dayandırılan haberde, Türkiye’ye sunulacak önerinin bazı maddeleri şöyle sıralanmıştı:

  • ABD ile Türkiye’nin, Suriye-Türkiye sınırında yaklaşık 14.5 kilometre (dokuz mil) derinliğinde ve 140 kilometre (87 mil) uzunluğunda bir bölgede ortak operasyon düzenlemesi,
  • ‘Kürt savaşçıların bu bölgeden çıkarılması’,
  • Bu bölgedeki Kürt mevzilerinin ortadan kaldırılması,
  • Sonrasında ABD ile Türkiye’nin bu bölgede ortak devriye düzenlemesi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.