ABD heyeti Menbic'de

ABD heyeti Menbic'de

Amerikalı bir heyet bugün, Ankara ile Washington arasında anlaşma sağlandığı belirtilen Menbic'i ziyaret ediyor...

Ankara ile Washington’ın Menbic’de bir yol haritası üzerinde anlaşmasının ardından, Amerikalı bir heyet bugün Menbic’i ziyaret ediyor.

Amerikan medyası, Menbic’i ziyaret eden yetkililer arasında IŞİD karşıtı koalisyonun komutanı Tümgeneral James Jarrard ile kıdemli diplomat William Roebuck’un da bulunduğunu yazdı.

‘MENBİC’E TÜRK ASKERİ GİRMEYECEK’

AP ajansına konuşan Menbic Askeri Konseyi komutanı Muhammed Ebu Adil ise heyetin kendilerine, ‘Menbic’in içine hiçbir Türk askerinin girmeyeceği’ konusunda güvence verdiğini öne sürdü. Ebu Adil, ABD ile Türkiye’nin ortak devriye gücünün, Menbic’in dışında zaten boşaltılmış olan bölgeler ile kentin batısında Türkiye’nin kontrolü altında bulunan bölgelerde görev yapacağını söyledi. Ebu Adil, Menbic Askeri Konseyi’nin kenti yönetmeye devam edeceğini ve Washington’ın anlaşmanın ayrıntıları konusunda kendilerini bilgilendirdiğini ekledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.