ABD: Hajin'de IŞİD’le mücadele zorlu

ABD: Hajin'de IŞİD’le mücadele zorlu

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, IŞİD'in Suriye-Irak sınırında sıkıştırıldığı Hajin bölgesindeki SDG operasyonunu değerlendirdi: Mücadele zorlu. IŞİD Hajin’de gizlenmek için hastaneleri kullanıyor.

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD’nin Suriye’deki varlığı konusunda “Bu bölgeye bize ve Türkiye dahil müttefiklerimize yönelik tehdit olduğu için girdik” dedi.

McGurk, ‘IŞİD tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar Amerika’nın bölgede kalacağının’ mesajını verdi.

ABD Dışişleri’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan McGurk, IŞİD’in Suriye’de artık sadece yüzde 1 oranında fiziksel olarak toprak sahibi olduğunu söylerken, SDG'nin Hajin’de başlattığı operasyona ve sağlanan ilerlemeye de değindi.

Suriye içinde IŞİD’in elindeki son kale olarak nitelenen Hajin’de patlayıcı sayısının çok fazla olması ve sivil nüfusa bir zarar gelmemesi hassasiyetiyle hareket edildiğini belirten McGurk, bu yüzden de mücadelenin zorlu olduğunu belirtti. McGurk, IŞİD’in Hajin’de gizlenmek için hastaneleri kullandığını söyledi.

ABD’li temsilciye Suriye’deki IŞİD militanlarının sayısı da soruldu. McGurk, rakam vermekten kaçındı, önemli olanın sayı değil kapasite olduğunu ve bugüne kadar düzenlenen operasyonla da örgütün bir şey yapabilme kapasitesinin ciddi şekilde azaltıldığını vurguladı. McGurk, Suriye Demokratik Güçleri’nin operasyon yürüttüğü Hajin’de zorlu IŞİD militanlarının olduğunu ve bunların sayısının da birkaç bin olduğunu söylemekle yetindi. Hajin’deki operasyon konusunda net bir takvim vermekten kaçınan McGurk, operasyonun aylar sürebileceğinin mesajını verdi.

Brett McGurk’e ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye’de ne kadar süre kalacağı soruldu. Amerika’nın bölgedeki varlığının farklı sebepleri olduğunu belirten IŞİD ile mücadele koalisyonu temsilcisi McGurk, askeri hedefin IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması olduğunu söyledi, ancak takvim vermedi. (Amerika’nın Sesi)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.