'ABD güvenli bölgede oyalama sürecine girmek istiyor'

'ABD güvenli bölgede oyalama sürecine girmek istiyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'ABD'nin güvenli bölgede oyalama sürecine girmek istediğini' ifade etti. Çavuşoğlu, "ABD Münbiç'te verdiği sözleri tutmadı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu güvenli bölge konusunda açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “ABD’nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz. Atıldığı ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa bu bölgelere gireriz” dedi.

Çavuşoğlu, Ankara’da Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Fırat’ın doğusunda ABD ile birlikte güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD’nin oyalama sürecine girmek istediğini ve ABD’nin Münbiç’te verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Çavuşoğlu “İkinci bir Münbiç olmaması için uyarılarımızı yaptık” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta olası müzakerelerle ilgili bir soruya da cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Her zaman çözümü destekledik. Laf olsun diye müzakere yapmanın anlamı yok. Kıbrıs’ta sonuç odaklı çözüme gitmemiz lazım” sözlerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.