ABD Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore'ye gidecek

ABD Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore'ye gidecek

Pompeo ayrıca Stephen Biegun'u Kuzey Kore'den sorumlu Özel Temsilci olarak atadı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo gelecek hafta Kuzey Kore'ye gideceğini açıkladı. Pompeo ayrıca "Ford Motor. Co" şirketinin üst düzey yöneticilerinden Stephen Biegun'u Kuzey Kore'den sorumlu Özel Temsilci olarak atadı.

Pompeo, Stephen Biegun'un Pyongyang'ın nükleer silahsızlanması konusunda Kuzey Kore ile yapılacak görüşmelerden sorumlu olacağını duyurdu.

Pompeo yaptığı açıklamada "Nihai ve tam olarak nükleer silahlardan arındırılması amaçlarında daha fazla diplomatik ilerleme sağlamak için" Biegun ile birlikte Kuzey Kore'ye gideceklerini belirtti.

Biegun daha önce Beyaz Saray'da çalışmış ve eski ABD Başkanlarından George W. Bush döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Condoleezza Rice'ın yardımcılığını yapmıştı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'daki tarihi zirvede nükleer silahlardan arınma konusunda mutabık kaldığını vurgulayan Pompeo, "Bunlar zor konular. Çözülmeleri de zor. Ancak Başkan bir açıklık yarattı. Ve biz Kuzey Kore halkının barışçı geleceği vizyonunu gerçekleştirmek için tüm fırsatları kullanmalıyız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.