ABD: Camide sivil değil IŞİD'ci vurduk

ABD: Camide sivil değil IŞİD'ci vurduk

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'nin Deyrül Zor vilayetinde bir camiye düzenlenen hava saldırısında onlarca sivilin hayatını kaybettiği iddiasını yalanladı.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye’nin doğusundaki El Susa’da düzenlediği hava saldırısında bir caminin hedef alınması sonucu çok sayıda sivilin öldürüldüğü suçlamasını reddetti.

Koalisyon açıklamasında, Deyrül Zor vilayetinde bulunan söz konusu caminin IŞİD tarafından koalisyon güçlerine ve müttefiklerini saldırılar planlanan bir karargâh olarak kullanıldığı belirtildi.

Koalisyon sözcüsü Albay Sean Ryan, “IŞİD’in camiyi bu şekilde kötüye kullanması, savaş yasalarını ihlal ettiğinin bir diğer göstergesidir. Bu durum camiyi geçerli bir askeri hedef kılmıştır” dedi. Ryan’ın açıklamasına göre, perşembe günü düzenlenen saldırıda 12 militan öldürüldü. Amerikalı sözcü, camiyi içeride ne zaman sadece militanların bulunduğunu bilecek derecede izlediklerini söylemekle beraber, ‘güvenilir buldukları sivil ölüm iddialarını’ da araştıracaklarını ekledi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.