ABD: Brunson'ın önümüzdeki günlerde bırakılmasını umuyoruz

ABD: Brunson'ın önümüzdeki günlerde bırakılmasını umuyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün yaptığı görüşmeyi 'yapıcı' diye niteledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pastör Andrew Brunson ve yaptırım krizi hakkında konuştu.

Pompeo, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin yapıcı olduğunu söyledi, Türkiye’de tutuklu olan Brunson ve diğer Amerikan vatandaşlarının ‘önümüzdeki günlerde bırakılacağı konusunda ümitli olduğunu’ açıkladı.

51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Singapur’da bulunan Pompeo, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dün mevkidaşımla yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Pastör Brunson’ın serbest bırakılıp eve dönmesine izin verilmesinin, Türkiye’de tutuklu olan diğerlerinin de benzer şekilde bırakılmasının vaktinin çoktan geldiğini açıkça anlattım. Önümüzdeki günlerde bunun gerçekleştiğini göreceğimizi umuyorum.

Pompeo, krizin Türkiye’nin NATO üyeliğini tehdit edip etmediğine ilişkin bir soruya ise “Türkiye, ABD’nin işbirliği içinde çalışmayı sürdürmeyi kesinlikle hedeflediği bir NATO ortağıdır” yanıtını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.