ABD Brunson’ı bir kez daha istedi

ABD Brunson’ı bir kez daha istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması talebini yineledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, serbest bırakılması talep edilen ancak ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını bir kez daha gündeme getirdi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın brifinginde bir soruyu yanıtlarken, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in birkaç gün önce Türkiye'ye karşı “çok gerçek” yaptırım risklerinden söz ettiğini hatırlattı.

Nauert, tam olarak nasıl yaptırımlar getirilebileceğine ilişkin bir tahminde bulunamayacağını da belirtti.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

Sözcü Nauert, “Elbette rahip Brunson’ın evine geri gönderilmesini arzu ederiz. Bu çok geç kalmış, uzun zamandır beklenen bir adım. O masum. Türkiye’de uzun süredir hapiste tutulmasından endişe duymaya devam ediyoruz. Ev hapsine alınması elbette doğru yönde atılmış bir adım ama kesinlikle yeterli değil” diye konuştu.

Bu konunun hassas bir mesele olması itibariyle daha fazla yorum yapmayacağını kaydeden Nauert, Türkiye ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtirken, Türkiye’de hapiste olan Amerikan diplomatik misyon çalışanlarının serbest kalması için de çaba gösterdiklerini vurguladı. Nauert, ABD'nin bu kişilere yeterince sahip çıkmadığı yönünde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.