ABD: Brunson serbest kalsa da ek gümrük vergisi kalkmayacak

ABD: Brunson serbest kalsa da ek gümrük vergisi kalkmayacak

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, rahip Brunson'ın serbest kalması halinde de Türkiye'den alacakları çelik ve alüminyum ürünlerine ek vergi uygulayacaklarını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye’nin ABD ürünlerine getirdiği ek vergileri “üzücü” olarak nitelendirdi. ABD’nin ek gümrük vergilerini ulusal güvenlik gerekçesiyle uyguladığını söyleyen Sanders, “Brunson’ın serbest kalması durumunda Türkiye’ye ek ithalat vergileri kalkmayacak” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye’nin bazı ABD ürünlerine yönelik ek vergi kararı hakkında açıklama yaptı. “Türkiye’nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle atılmış bir şey, onların vergileri ise bize cevap. Desteklemiyoruz” diye konuştu.

Sanders, Türkiye’de yargılanan Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Brunson’ın serbest kalması halinde de Türkiye’ye ek gümrük vergisi uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

Sanders, “Brunson’ın serbest kalması durumunda Türkiye’ye ek ithalat vergileri kalkmayacak. Bu mesele ayrı, ulusal güvenliğimizle ilgili. Fakat Brunson’ın serbest kalması durumunda Türk yetkililere uygulanan yaptırımları kaldırmayı düşünürüz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.