'ABD bizi Kuzey Kore'den koruyacak'

'ABD bizi Kuzey Kore'den koruyacak'

Son kıtalararası balistik füze denemesinin ardından Kuzey Kore ve tek müttefiki sayılan Çin üzerindeki baskı artıyor.

Kuzey Kore’nin son kıtalararası balistik füze denemesinden sonra Güney Asya’da gerilim tırmanıyor. ABD ile müttefiki Japonya’nın ‘yeni adımlar atma’ konusunda anlaştığı açıklandı.

Pyonyang’ın füzelerinin menzili dahilinde kalan Japonya’nın Başbakanı Şinzo Abe, ABD Başkanı Donald Trump’la telefonda görüştü. Abe, Trump’ın Japonya’ya ‘tam destek’ garantisi verdiğini ve müttefiklerini Kuzey Kore’den korumak için ‘gerekli bütün önlemleri alacağını’ söylediğini aktardı.

Abe, “Daha fazla adım atmamız gerektiği konusunda Başkan Trump’la tamamen aynı fikirdeyim. Kuzey Kore meselesini, ABD, Japonya ve uluslararası toplumla koordineli bir biçimde, barışçıl yollardan çözmek için tekrar tekrar girişimde bulunduk. Fakat Kuzey Kore bu çabaların hepsini ezdi geçti ve durumu tek taraflı olarak tırmandırdı” dedi. Japonya Başbakanı, bu sözlerin ardından, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri olan Çin ve Rusya’ya baskıyı artırma çağrısı yaptı.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de, Kuzey Kore’nin müttefiki Çin üzerindeki baskıyı artmaya çalışıyor. Haley, “Çin Kim Jong-un’a ciddi ciddi meydan okumaya istekli olup olmadığına karar vermeli. Kuzey Kore’yle konuşacak bir şey kalmadı” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.