ABD basını: Trump Türkiye'yi tehdit ediyor

ABD basını: Trump Türkiye'yi tehdit ediyor

Amerikan basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" sözlerini yorumladı. Gazeteler, Trump'ın bir NATO müttefikini 'tehdit ettiğini' yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına açıklık getirmeye çalışırken sarf ettiği “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” sözleri Amerikan medyasında da geniş yer buldu. Amerikan basını Trump’ın sözlerini ‘tehdit’ olarak nitelerken, Suriye’den çekilme kararının ‘önce açıklanıp sonra planlanmasını’ eleştirdi.

CNN International’ın haberinde Trump’ın sözleri için “Bu, IŞİD’le savaşta bölgede ABD ile ortaklık yapan bir müttefike karşı sert bir tehdit” ifadeleri kullanıldı.

New York Times ise “Başkan Trump Türkiye’yi ağır ekonomik yaptırımlarla tehdit etti… Trump’ın tweetleri, bir NATO müttefiki olan Türkiye’ye yönelik iç açık tehditti” ifadelerini kullandı. Gazete, Trump’ın tweetlerini ’30 gün içinde çekilme vaadiyle başlayan, çelişkili açıklamalar ve belirsiz takvimlere boğulan süreçte bir zorluk daha’ diye niteledi.

Bloomberg’ün haberinde “Başkan Trump ABD’nin çekilmesi sonrası Kürt güçlerine saldırmaması için Türkiye’yi uyardı” denilirken, iki ülke arasında geçen yıl yaşanan Pastör Andrew Brunson krizinin Türkiye ekonomisine olumsuz yansıdığı hatırlatıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.