ABD: Anadolu Ajansı güçlerimizi tehlikeye atıyor

ABD: Anadolu Ajansı güçlerimizi tehlikeye atıyor

Anadolu Ajansı'nın Suriye'deki Amerikan üslerini anlatan haberi ABD'den tepki çekti.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon, Anadolu Ajansı’nın Suriye’deki Amerikan üslerini ayrıntılı biçimde listeleyen haberine tepki gösterdi. Koalisyonun basın sözcülüğü haberi ‘profesyonel açıdan sorumsuz’ diye niteledi.

Anadolu Ajansı’nın pazartesi günü yayımlanan haberinde, ABD’nin Suriye’de hangi noktada ne tür üsleri ve kaç askeri bulunduğu ayrıntılı biçimde aktarılıyordu. Konuyu haberleştiren Amerikan haber sitesi Daily Beast, görüş almak için IŞİD karşıtı koalisyona da başvurdu. Anadolu Ajansı’na tepki de bu sırada geldi.

Koalisyon sözcülüğü ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Daily Beast’ten ‘Anadolu Ajansı’nın geçtiği detaylı bilgileri yayınlamamasını’ istedi.

Koalisyonun basın sözcüsü Albay Joe Scrocca, Daily Beast’e yazılı açıklamasında “Asker sayılarının ve yerlerinin konuşulması, düşmana Koalisyon’u ve ortaklık yaptığı güçleri tehlikeye atabilecek türden hassas taktiksel bilgi sağlar” dedi. Açıklamada, “Bu tür bilgilerin yayınlanması profesyonel açıdan sorumsuzluk olur ve sizden de, Koalisyon’da görev yapanların hayatlarını riske sokacak herhangi bir bilgiyi yaymamanızı rica ediyoruz” denildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanluğı’nın sözcüsü Albay John Thomas da, ‘potansiyel olarak hayati tehlikeye yol açabileceği’ gerekçesiyle Daily Beast’ten ayrıntıları yayınlamamasını istedi.

Daily Beast, ‘Türkiye Suriye’deki ABD askerlerinin gizli yerlerini sızdırdı’ başlıklı haberinde, “Ankara Washington ve Kürt gruplar arasındaki ittifaka uzun zamandır öfkeli. Fakat gizli Amerikan üslerini ifşa eden haber tepki göstermenin tehlikeli bir yolu” denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.