'ABD ağır bir bedel ödeyeceğini bilmeli'

'ABD ağır bir bedel ödeyeceğini bilmeli'

Devrim Muhafızları, Tahran'a yeni yaptırım dayatan Amerikan yönetimine sert çıktı: ABD yaptırım uygulamak istiyorsa, bölgedeki üslerini İran'dan yaklaşık 1000 kilometre uzağa taşımalı.

İran, balistik füze programı nedeniyle kendisine yeni yaptırımlar dayatan ABD’ye sert tepki gösterdi. Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, ‘ABD’nin bölgedeki askeri üslerini 1000 kilometre uzağa taşıması gerektiğini’ söyledi.

Devlet ajansı Tasnim’in aktardığına göre, Caferi “Eğer ABD İran’ın savunma gücüne ve Devrim Muhafızları’na yaptırım uygulamak istiyorsa, o zaman bölgedeki üslerini İran’dan yaklaşık 1000 kilometre uzağa taşımalı ve herhangi bir yanlış hesaplama halinde ağır bir bedel ödeyeceğini bilmeli” dedi. Devrim Muhafızları şubat ayında 1010 kilometre menzilli bir füzeyi test etmişti.

Pentagon ise üslerinin yerini değiştirmeyi planlamadığını açıkladı. ABD’nin bölgede Katar ve Kuveyt’te askeri üsler bulunuyor. Amerikan Donanması’nın 6’ıncı Filosu da Bahreyn’de.

NE OLMUŞTU?

Donald Trump yönetimi salı günü balistik füze programı nedeniyle İran’a yeni yaptırımlar dayatmıştı. Açıklamada, İran’ın ‘kötücül faaliyetlerinin 2015’te yapılan tarihi nükleer anlaşmadan olumlu sonuçlar alınmasını engellediği’ savunulmuştu. İran ise balistik füze programının savunma amaçlı olduğunu ve nükleer anlaşmayoı ihlal etmediğini vurguluyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.