AB Komisyonu Başkanı: Bulgaristan Türkiye'ye tercüman olabilir

AB Komisyonu Başkanı: Bulgaristan Türkiye'ye tercüman olabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB dönem başkanı Bulgaristan’ın, AB-Türkiye diyaloğunu arttırabileceğini söyledi.

Deutsche Welle’ye konuşan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Bulgaristan’ın AB dönem başkanı olmasıyla ilgili soruları yanıtladı. “Bulgaristan, dönem başkanlığı sırasında AB ile Ankara arasındaki iletişimde özel bir rol üstlenecek mi?” sorusu üzerine Juncker, “Bulgaristan, ilişkilerin yeniden derinleştirilmesi için önemli bir rol oynayabilir” dedi.

Türkiye’yle işbirliği içinde olamak istediklerini belirten Juncker, bunun Türkiye’nin elinde olduğunu söyledi. Juncker, “Biz kesinlikle Türkiye ile yakın bir ortak olarak işbirliği içerisinde olmak istiyoruz. Ama diğer yandan AB’ye yeniden yakınlaşmak, şu an uzaklaşıyor gibi görünen Türkiye’nin elinde olan bir şey” diye konuştu.

Bulgaristan’ın Türkiye ile olan bağlarını kullanabileceğini ifade eden Juncker, “Bulgaristan bir komşu ülke olarak Türkiye ile yakın bağlarını, arabulucu ve tercüman olarak diyaloğu artırmak için kullanabilir. Her zaman birbiri ile konuşmak birbiri hakkında konuşmaktan daha iyidir” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.