AB Komisyonu 2020 Türkiye Raporu açıklandı

AB Komisyonu 2020 Türkiye Raporu açıklandı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun 2020 Genişleme Paketi kapsamında yer alan Türkiye Raporu kamuoyuna açıklandı.

Avrupa Komisyonu'nun, AB'ye üyelik başvurusunda bulunan ülkelerle katılım müzakerelerinde kaydedilen ilerlemeye dair yıllık ilerleme raporları açıklandı. Türkiye'nin İlerleme Raporu'nda, üyelik şansının 'buharlaştığı' belirtildi.

Reuters ajansının aktardığına göre raporda, 'Türkiye hükümetinin ekonominin altını oyduğu, demokrasiyi erozyona uğrattığı, bağımsız mahkemeleri yok ettiği' eleştirileri yer aldı. Raporda, 'Türkiye'de ifade özgürlüğü, cezaevlerindeki durum ve ekonomi açısından kötüleşen koşullardan aşırı derecede merkezi hale getirilmiş cumhurbaşkanlığı yetkileri' sorumlu tutuldu.  

'ENDİŞELERİMİZ İNANDIRICI BİR BİÇİMDE ELE ALINMADI'

Komisyon, "AB'nin hukukun üstünlüğü, temel haklar ve yargı alanındaki devam eden olumsuz gelişmelere ilişkin ciddi endişeleri Türkiye tarafından inandırıcı bir biçimde ele alınmadı" ifadelerini kullandı.

"2016'daki darbe girişiminden bu yana Türkiye'de gözlemlenen gerileme devam etti" yorumu yapılan Raporda, "Türkiye'nin üyelik müzakereleri fiilen durma noktasına geldi" denildi.

Raporda, Doğu Akdeniz'deki krize ilişkin olarak da "Uluslararası hukuku ihlal eden yeni tek taraflı eylemler veya provokasyonlar yaşanırsa, AB elindeki tüm araçları ve seçenekleri kullanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum