8 milyon kişi soyunu inceledi

8 milyon kişi soyunu inceledi

E-devlet üzerinden yeniden erişime açılan soyağacı uygulaması üzerinden 8 milyon 141 bin kişi sorgulama yaptı.

E-devlet soyağacı sorgulama hizmeti, yoğun ilgi nedeniyle çökünce bir süre kapalı kaldı. 14 Şubat akşamı sistemdeki düzenlemeleri tamamlayan uzmanlar,  soyağacı sorgulama ekranını yeniden hizmete açtı. Sistemin dün gece saatlerinde açılmasıyla birlikte bu sabah 07.45’e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı açıklandı.

E-devletin yeni uygulaması olan alt-üst soy bilgisi sorgulama (soyağacı sorgulama) hizmeti geçen hafta açılmıştı. Hizmet aşırı yoğunluktan dolayı kilitlenirken, Alt-üst soy bilgisi sorgulama’ sistemine girenler “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir” uyarısıyla karşılaşıyordu.

Daha önce uygulamaya ulaşmaya çalışanların karşısına “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır” uyarısı çıkıyordu.

Sistemin kilitlenmesinin önüne geçmek için yeniden açılan uygulamaya günlük kota getirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.