68 yaşındaki tutuklunun oğlu: Eşitlik, adalet ve vicdan nerede?

68 yaşındaki tutuklunun oğlu: Eşitlik, adalet ve vicdan nerede?

Van T Tipi Cezaevi’nde 68 yaşındaki tutuklu Payiz Demir’in hayatından endişelenen oğlu Muhlis Demir, “Tecavüzcüler, hırsızlar, katiller bırakılıyor, neden 65 yaş üstü bırakılmıyor. Nerede eşitlik, adalet ve vicdan?” diye sordu.

Koronavirüs (Kovid-19) tehdidine rağmen İnfaz Yasası’nda kapsam dışı bırakılarak cezaevlerinde tutuklan binlerce siyasi tutukludan biri de Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 68 Payiz Demir. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konuldu” açıklaması ardından endişelerinin derinleştiğini söyleyen Demir’in oğlu Muhsin Demir, “Tecavüzcüler, hırsızlar, katiller bırakılıyor, neden 65 yaş üstü bırakılmıyor. Nerede eşitlik, adalet ve vicdan?” diye sordu. 

 6 YIL 3 AY CEZA VERİLDİ

2012 yılında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Demir, aynı yılın Aralık ayında tahliye edildi. Tutuksuz yargılanmaya devam edildiği davada verilen 6 yıl 3 ay ceza, Yargıtay tarafından karara bağlanınca 2019 yılının Mart ayında yeniden tutuklanarak, Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Yaşından dolayı ayaklarında kireçlenme olan Demir, baş ve midesinden rahatsızlıklar yaşıyor.

NEREDE EŞİTLİK, ADALET VE VİCDAN?

Salgın nedeniyle yaşadıkları endişeyi paylaşan Muhlis Demir, “Annem 68 yaşında, cezaevinde kalamaz. Sürekli baş ağrısı, mide rahatsızlığı, ayağında kireçlenme ağrısı var. Normalde bu koşullarda cezaevinde kalmaması lazım. Ülkemizde bir salgın var. Tecavüzcüler, hırsızlar, katiller bırakılıyor, neden 65 yaş üstü bırakılmıyor. Nerede eşitlik, adalet ve vicdan?” diye konuştu.

‘EŞİT VE ADİL OLUNMALI’

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasını hatırlatan Demir, “Bu durum son derece endişe verici. 65 yaş üstüne evde kal çağrısı yapılıyor. Fakat annem 68 yaşında ve cezaevinde. Cezaevinin hijyen koşullarını hepimiz biliyoruz. Hava alma kısıtlı. Bundan kaynaklı da annem şahsında tüm 65 yaş üstü ve hasta tutukluların biran önce tahliye edilmesi istiyoruz. Böylesi salgın döneminde eşit ve adil olunmalı ve cezaevleri boşatılmalı” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.