65 yaş üstü kişiler pazar günü sokağa çıkabilecek

65 yaş üstü kişiler pazar günü sokağa çıkabilecek

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı genelgeye göre, 65 yaş üstü kişiler, 10 Mayıs Pazar günü, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde, 11.00-15.00'te saatleri arasında dışarı çıkabilecek.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmaları yasak olan, 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnaları ile ilgili genelge gönderdi.

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olanların 44 gündür, 20 yaş ve altındaki kişilerin de 31 gündür sokağa çıkamadığı hatırlatılan genelge, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları bulunanların ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri, 10 Mayıs Pazar günü, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde olmak üzere 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceği belirtildi.

Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgede, 10 Mayıs Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde, risk grubundaki vatandaşların dışarı çıkacağı saatlerde riski azaltmak amacıyla, diğer vatandaşların gönüllü olarak evlerinden çıkmamaları için her türlü iletişim kanalı kullanılarak etkin bir bilgilendirme/kampanya yapılmasını da talep etti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.