601 vekil ve bürokrata çakar kullanma hakkı

601 vekil ve bürokrata çakar kullanma hakkı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni yasa ile aralarında Cumhurbaşkanı yardımcıları, TBMM Genel Sekreteri ve milletvekillerinin de bulunduğu 601 kişiye trafikte geçiş üstünlüğü sağlanacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, daha önce İçişleri Bakanlığı’nın “milletvekili araçlarına dönük çakar lamba uygulamasının teklifte yok” dediği yasa kabul edildi. Genel kurulda kabul edilen madde ile artık aralarında TBMM Genel Sekreteri ve milletvekillerinin de bulunduğu 601 yeni araca trafikte “geçiş üstünlüğü” sağlanacak.

Yeni yasa ile, itfaiye, ambulans gibi acil durum araçlarının bulunduğu ‘geçiş üstünlüğüne sahip araçlar’ listesine, milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, TBMM’de en çok üyesi bulunan iki partinin grup başkanı, Bakan Yardımcıları ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanının araçları eklendi.

Genel Kurul’da kabul edilen torba yasadan, kamuoyundan gelen tepki üzerine, milletvekili yakınlarının sağlık harcamalarıyla ilgili geçmişe dönük borçlarının silinmesine ilişkin düzenlemeyi içeren madde de metinden çıkarıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.