6 gündür kayıp minik Evrim için ekinler biçiliyor

6 gündür kayıp minik Evrim için ekinler biçiliyor

Tokat'ta 6 gün önce kaybolan 3.5 yaşındaki Evrim’in bulunması için köylüler hasada birkaç gün önce başladı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde, 6 gün önce sabah yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Minik Evrim’in yolunu kaybedip tarlada ekinlerin arasına girdikten sonra geri çıkamayacağı ihtimali gözönünde bulundurularak, köylüler hasada birkaç gün önce başladı.

EYLÜL'Ü BULAN KÖPEK DE BÖLGEDE

Aramalarda, Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolduktan 8 gün sonra Eylül Yağlıkara'nın cansız bedenini bulan, Samsun İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü bünyesindeki kadavra köpeği 'Abrek' de kullanıldı. JAK timinin kadavra köpeği 'Mavi' ile iz takip köpeği 'Durgun' da çalışmalarda yer aldı. 'Durgun'a, Evrim'in giydiği elbiseler ve ayakkabılar köpeklere koklatılarak, çevrede arama yapıldı.

Dün gece sonlandırılan Evrim Atış'ı arama çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Ekipler, Evrim'in kaybolduğu bölgenin çevresinde geniş bir alanda arama yaptı. Ağaçlık alanlar, dere yatakları arandı, bölge hem karadan hem de havadan tarandı. Ancak Evrim'e dair tek bir ipucuna dahi rastlanmadı.

'EVRİM İÇİN EKİNLER BİÇİLİYOR'

Evrim'in buğday ekili tarlalara girebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak yayla çevresindeki ekinlerin hasadı, birkaç gün önceye alındı. Köyüler, ekinleri biçmeye başladı. Ekinlerin biçilmesi sırasında çiftçilerin azami dikkat ettiği belirtildi.

'YAVRUMUN OYUNCAKLARI İLE AVUNUYORUM'

Anne Dilek Atış, artık kızı Evrim'in en sevdiği oyuncak bebek ile avunduğunu söyleyerek, "Yavrum bulunsun. Yavrumun oyuncakları ile avunuyorum. İnşallah bulunur. Vicdanı olan getirsin kızımı. Ben onu çok özlüyorum. Hala gözlerinin gülüşü, ağlayışı hiç gitmiyor. İnşallah bulunur ve gelir. Evrim'in en sevdiği oyuncakları bunlar. Çok seviyordu oyuncaklarını, kardeşinin elinden tutup oynuyorlardı. Bari rüyamda görsem kızımı" dedi.

Baba Burhan Atış ise tüm aramalara rağmen kızı Evrim'i bulamadıklarını söyledi. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.