'547 çocuk cinsel tacize uğradı'

'547 çocuk cinsel tacize uğradı'

Almanya'da yayımlanan resmi bir raporda, Katolik Kilise korosu Regensburger Domspatzen'e katılan yüzlerce çocuğun 60 yıl boyunca fiziksel istismar ve cinsel tacize uğradığı öne sürüldü.

Almanya’da yayımlanan resmi bir raporda, Regensburger’deki bir Katolik Kilisesi’nin okul korosuna katılan yüzlerce çocuğun cinsel istismara uğradığı iddia edildi. Raporda, 60 yılı aşkın bir sürede Regensburger Domspatzen isimli erkek çocuk korosunun 547 üyesinin cinsel istismara maruz kaldığı öne sürüldü.

Rapor, koroda çalışanları olaylara müdahale etmemekle suçladı. BBC Türkçe’nin haberine göreKatolik Kilisesi’nin 49 üyesinin, 1945 ve 1990’ların başı arasında bu suçları işlediğinden şüphe ediliyor.

ESKİ PAPA’NIN AĞABEYİ DE SUÇLANIYOR

Olaylara sessiz kalmakla suçlananlar arasında eski Papa 16. Benediktus’un ağabeyi olan ve 30 yıl boyunca koroyu yöneten Georg Ratzinger de var. Ancak raporun yazarı Ulrich Weber, Georg Ratzinger’in cinsel taciz vakalarından haberi olduğuna dair bir kanıt olmadığını belirtiyor. Öte yandan Weber, “Ratzinger başını diğer yöne çevirdiği ve yaşananlara müdahale etmeyi başaramadığı için suçlanabilir” dedi.

Olayların üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle şüphelilerin cezai işlem görmelerinin pek olası olmadığı kaydediliyor. Kurbanlar, yaşadıklarının “hapishane, cehennem ve toplama kampını” andırdığını söyledi. Bazıları, yaşananları “sessiz kalma kültürüne” bağladı.

‘HEM İLKOKUL HEM DE LİSEDE İDDİA EDİLEN SUÇLAR İŞLENDİ’

Olayı incelemekle görevlendirilen avukat Ulrich Weber, Regensburger Domspatzen yatılı okulunun hem ilkokul hem de lisesinde iddia edilen suçların işlendiğini belirtti.

Okuldan ise henüz iddialara ilişkin bir açıklama gelmedi.

GERÇEK SAYI 700’E KADAR ÇIKABİLİR

Ulrich Weber, araştırmanın sonucunda 500 fiziksel istismar ve 67 cinsel taciz vakasını ortaya çıkardıklarını söyledi. Bu çocuklardan bazılarının her iki tür istismarın da mağduru olduğunu sözlerine ekledi.

Araştırma kapsamında bazı eski öğrencilere ulaşılamadığı için, gerçek sayının 700’e kadar çıkabileceği düşünülüyor. Raporda, 49 kilise üyesinden dokuzunun cinsel istismar olaylarına karıştığı öne sürülüyor.

Katolik Kilisesi son yıllarda bir dizi cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelmişti. Kilise, kurbanlara 5 bin ve 20 bin Euro (20 bin ve 80 bin TL) tazminat teklif etmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.