50 köyde kadın kadına eğitim

50 köyde kadın kadına eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 3 kişilik Gezici Köy Ekibi, şimdiye kadar 50 köyü gezerek, kadınlarla cinsel, siyasal ve toplumsal sorunları tartıştı.

Köylerde yaşayan kadınlara farkındalık kazandırmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan Gezici Köy Ekibi, baharın gelmesiyle birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Gezici Ekip, Diyarbakır ilçeleri ve köylerini haftada 4 gün sırayla gezerek, kadınlara "Toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı" eğitimi veriyor. 

Geçen yıl Ağustos Ayında başlayan farkındalık çalışmaları, ilçelerde bulunan kadın merkezleri ile ortak planlanarak yürütülüyor. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 50 köye ulaşılırken, binlerce kadına toplumsal cinsiyet, kadın sağlığı hakkında eğitimler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.