5 çocuğa cinsel istismarla suçlanan imam tutuklandı

5 çocuğa cinsel istismarla suçlanan imam tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir imam, 5 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde İmam Y.Ö., yetkisi olmadığı halde ders verdiği Kur'an kursunda, çocuklara cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre istismara uğrayan çocuk, ifadesinde İmam Y.Ö’nün kendisini ve 4 arkadaşını sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini, yaşananları ailelerine anlatmaması için tehdit ettiğini, korktuğu için durumdan kimseye bahsedemediğini anlattı. Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, okul döneminde camide Kur'an kursu verildiğinden haberdar olmadıklarını, yaz Kur'an kursunda kadın eğitmenin görevli olduğunu, imamın açığa alındığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müfettiş istediklerini söyledi.

Olay, Kur'an kursuna giden bir çocuğun ailesinin çocuklarında kendilerinin almadığı bir cep telefonu görmesiyle ortaya çıktı. Aile telefonu inceledi ve imam Y.Ö’nün gönderdiği mesajları fark etti. Aile ve yakınları geçen hafta cumartesi günü camiden çıkan imam Y.Ö’nün yanına giderek tartıştı. Darbedilen imam Y.Ö., Tepe Jandarma Karakolu’na teslim edildi. İmam Y.Ö., iddiaları reddederken, çocuk, kendisi ve diğer çocukların imam Y.Ö tarafından taciz edildiğini anlattı. İmam Y.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan 12 yaşındaki çocuk, imam Y.Ö’nün kendisine ve 4 çocuğa camiden ayrı olan Kur'an kursunun sınıf bölümünde dersteyken istismarda bulunduğunu söyledi.

'TEHDİT ETTİ'

Çocuk, imam Y.Ö’nün kendisine ve bir çocuğa daha üzerinde isimlerinin yazılı olduğu künye aldığını belirtti. Çocuk, 6 Temmuz’da ise Y.Ö’nün kendisine cep telefonu, sim kart ve şarj aleti verdiğini, onunla sürekli görüşmek istediğini söylediğini, imam Y.Ö’nün kendisine sürekli mesaj attığını ve telefonla aradığını ancak telefonu açmadığını, korktuğu için durumdan kimseye bahsedemediğini, imam Y.Ö’nün yaşananları ailelerine anlatmamaları için baskı yaptığını, yaşadıkları nedeniyle ruh halinin bozulduğunu anlattı. İmam hakkında Diyanet İşleri Bakanlığı'da soruşturma başlattı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.