5 bin TIR Atatürk Havalimanı'nı taşıyacak

5 bin TIR Atatürk Havalimanı'nı taşıyacak

İsmi henüz belirlenmeyen üçüncü havalimanı 46 gün sonra açılacak. Atatürk Havalimanı'ndan 5 bin TIR teçhizat taşıyacak.

İlk etabı 29 Ekim’de açılacak üçüncü havalimanı için 5 binden fazla TIR taşımacılık yapacak.

Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı ile Arnavutköy’deki yeni havalimanı arasındaki taşınma 30 Ekim saat 03.00’da başlayacak.

Yer hizmetlerinde kullanılacak ve taşınacak yaklaşık 15 bin teçhizatın 10 bininin Türk Hava Yolları’na (THY) ait olduğu belirtiliyor.

İstanbul’da taşınma güzergahı Basın Ekspres yolu, Mahmutbey gişeler üzerinden yapılacak. İstanbul Valisi Vasip Şahin, taşınma sırasında yolların kapatılabileceğini söylerken, “Şu anda arkadaşlarımız tedbirlerle ilgili planlama çalışmalarına devam ediyor. Gerekirse ve gerektiği ölçüde kapatılacak; ama, kesin kapatılacak diye henüz şu anda kesinleşmiş bir planımız yok” dedi. Belgeseli de çekilecek taşınma sırasında güzergahlarda güvenlik önlemleri de alınacak.

İLK UÇUŞLAR 31 EKİM’DE

Taşınma işlemleri sonrası 12 saat sonunda THY 31 Ekim saat 14.00’den itibaren uçuşlara başlayacak. İlk uçuşlar ise Ankara, Bakü ve KKTC’ye olacak. THY’nin operasyonlarına başlamasından 5 saat sonra üssü Atatürk Havalimanı olan diğer havayolu kuruluşları da 31 Ekim saat 19.00’dan itibaren operasyonlara başlayacak. Yeni havalimanının tam olarak faaliyete geçmesi ise 1 Kasım saat 00.01’den itibaren planlanıyor. Bu tarihten itibaren 2 hafta süresince saatlik kapasite 35 iniş, 35 kalkış olmak üzere toplam 70 uçuş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.