32 bebek ölümünden sonra ana kucağı toplatılıyor

32 bebek ölümünden sonra ana kucağı toplatılıyor

Fisher-Price şirketi ABD'de piyasada bulunan ve 32 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen ana kucağı ürününü geri topladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 32 çocuğun ölümüne sebep olduğu iddiaları sonrası Fisher-Price şirketi “the Rock ‘n Play Sleeper” isimli ana kucağı ürününü piyasadan toplama kararı aldı.

Euronews’in haberine göre, ABD Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu ile birlikte alınan kararla ilgili Fisher-Price, “Ürünümüzün güvenilirliğinin arkasında duruyoruz. Ancak ‘the Rock ‘n Play Sleeper’ ana kucağı ürünümüzün kullanım ve güvenlik şartları dikkate alınmadan kullanıldığı bazı durumlarda çocuk ölümleri yaşandığı yönündeki bildirimler sonrası bu ürünü Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu ortaklığı ile gönüllü olarak piyasadan toplama kararı aldık” açıklamasını yaptı.

Fisher-Price toplama kararı aldığı üründen ABD’de 4 milyondan adet sattı. 2015 yılından bu yana söz konusu ürün kaynaklı çocuk ölümlerinin yaşandığı iddia ediliyordu.

Geçtiğimiz hafta Fisher-Price şirketi bebekler dönme ve yuvarlanma dönemine girdiğinde şikayetlere sebep olan modeldeki ana kucağı ürünlerinin kullanılmaması uyarısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.