30 soruda Doç. Dr. Ahmet Yıldırım

30 soruda Doç. Dr. Ahmet Yıldırım

HDP’nin 2. sıradan Muş Milletvekili adayı Doç. Dr. Ahmet Yıldırım'dan "30 Soru" cevapları.

GENEL SORULAR

1. Üç kelimede kendinizi anlatır mısınız?

Kürt, Sosyal Bilimci ve Özgürlük tutkunu

2. Üç kelimede hayatı yorumlar mısınız?

Zorluk, Mücadele ve Umut,

3. Bir süper kahraman olsaydınız ilk kimin yakasına yapışırdınız?

İktidar hastaları ve tarihsel değerlerin düşmanlarının yakasına

4. Ne zaman başınızı huzurla yastığa koyuyorsunuz?

Çocukların gülümsemelerini gördüğüm ve mutlu uyudukları zaman

5. Ne zaman uyuyamıyorsunuz?

İnsanlık düşmanları namert zaferler kazandıkları zaman

6. Sizin kıyametiniz ne zaman kopar?

Sömürü ve Zulüm karşısında çaresiz insanlar gördüğüm zaman

7. İsminizi seçme şansınız olsaydı hangi ismi alırdınız?

Aynı olurdu

8. Ne için yaşıyorsunuz?

İnsanlık onuru için

9. Ne için ölürsünüz?

Ne için yaşıyorsam onu yitirdiğim zaman ölürüm

10. Siz hangi doğa olayısınız?

Soyadımda yazıyor

11. Ölmeden önce mutlaka görmek istediğiniz bir yer var mı? Neresi?

Antarktika’nın bütün gizemlerini

12. Ne olduktan sonra hayata gözlerinizi huzurlu kapatırsınız?

Özlem duyduğum değerler yaşam bulduğu zaman

13. Şu anki ruh haliniz?

Geleceğe dair umut vàr

14. Size keyif veren kötü huyunuz hangisi?

Bana kalsın

15. Sizi sıkıntıya sokan iyi huyunuz var mı? Hangisi?

Çok mecbur olmadıkça hak etse bile insanları kıramamak

16. Çok şey anlatan en çok sevdiğiniz bir mısra veya dörtlük?

Umuda bin kurşun sıksa da ölüm Unutma umuda kurşun işlemez gülüm Alsa da bizi çukuruna ölüm Unutma ki fidanlar da çukurlarda büyür gülüm.

17. En sevdiğiniz özdeyiş, deyim ya da atasözü?

"Üç bin yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır" Goethe

18. Sizin için en kutsal değer nedir?

İnanç ve Emek

19. Nerede yaşamak isterdiniz?

Kürdistan’da yaşamaktan mutluyum

20. En çok sevdiğiniz kelime nedir?

Biz

21. En çok nefret ettiğiniz kelime nedir?

Ben

22. Mutluluğun resmini bir sözcükle çizebilir misiniz?

Maalesef bir sözcük kadar kısa ve kolay çizilmiyor

23. Bu aralar hangi şarkıyı dinlemeyi önerirsiniz?

Mihemod Şêxo - Can da" ve artan "Kobanê" eserleri

24. HDP’yi üç kelimede anlatın desek?

Yeni Yaşam Umudu

25. Kobanê denince aklınıza ne geliyor?

Yoktan umudu var etmek, inanmak ve kazanmak

KİŞİYE ÖZEL SORULAR

26. Muş HDP milletvekili adayı olarak Muş’taki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? 

Kürt Siyasal Hareketinin 40 yıllık mücadele birikimi ile Üzerinde çalışılmış ve takvimlendirilmiş bir program dâhilinde çalışmaları yürütmekteyiz. Birçok kadro, yönetici, aday adayları, adaylar ve parti çalışanı ile ortaklaşmış, bugüne kadar hangi partide yer alması veya oy vermiş olması önemli olmaksızın herkesi kucaklamaya çalışan bir seçim stratejimiz var. Kolektif bir anlayışla il, ilçe, belde köy ve mahalle meclisleri saikiyle çalışıyoruz. Muş'taki tüm sivil toplum örgütlerini, dernekleri, devlet kuruluşlarını her kesimin hassasiyetlerini göz önüne alarak ziyaretlerimizi yapıyor ve parti programımızı anlatıyoruz. Muş'a özgün yapmayı planladığımız sosyal, siyasal ve teknik projeleri anlatıyoruz.

27. Son bir yıldaki gelişmelerden dolayı AKP’ye oy veren Kürtlerde bir kararsızlık oluştu. Muş’ta da böyle bir durum var mı?

Daha önceki seçimlerde AKP'ye oy vermiş seçmenlerin büyük bölümünde kararsızlık değil, ciddi bir kopuş var. Biz bunun sadece AKP'nin son 1 yıllık politikalarından ziyade bir birikimin sonucu olduğu düşünüyoruz. Bu kopuşun nedeni bizim partimizin herkesi kucaklayan ve her kesime kendi özgünlükleri ile politika yapmasına olanak tanıyan, yaşamı oluşturan bütün faktörlere dair gerçek ve hayata geçirilebilir bir programının olmasıdır.

28. Seçim çalışmaları kapsamında hakla buluştuğunuzda genel olarak Muşluların sizden talepleri neler oluyor? Neyden şikâyetçiler?

Birçok yerde olduğu üzere Muş'ta da, AKP'nin çözüm süreci ve Rojava politikaları büyük bir kırılmaya neden olmuş durumda. Bu durum giderek bir bütün sistem sorgulamasını beraberinde getiriyor. Kürt meselesinin çözümü ile kalıcı ve onurlu bir barışın tesisinin yanı sıra, ekonomik sorunların ve giderek artan madde bağımlılığının önüne geçilmesini talep ediyorlar.

29. HDP olarak Muş’ta nasıl bir başarı amaçlıyorsunuz? Geçen yıllara göre HDP orda da oy patlaması yapar mı? Neden?

Biz HDP olarak % 70 ‘in üzerinde bir oy alarak 3 milletvekilliğini de partimizin kazanacağına eminiz. Bunun nedeni; --- Kürt Siyasal Hareketinin 40 yıllık mücadelesinin değere dönüşmesi ve meyvelerini vermeye başlaması, --- AKP’nin gerçek yüzünün ve bütün değer yargılarını siyasi çıkarları için kullanan halkımız tarafından görülmesi, --- İslam dininin AKP'nin elit zümreleri çekirdek ailenin dünyevi menfaatleri için kullanıldığının Muş'ta fark edilmiş olması ve partimizin herkesi öznellikleri ile kucaklayan yaklaşımının kabul görmesidir.

30. Seçim takvimi işliyor ve 7 Haziran yaklaşıyor. Seçim arifesinde seçmenlere ve sandık görevlilerine nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Seçmenin oy kullanırken ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi olarak sıkışmışlığını ve geldiği hazin noktayı göz önüne alarak, hayatı oluşturan tüm dinamikler ile ilgili en gerçekçi politikalar üreten partiye oy vermelerini temenni ediyorum. Çünkü Biz’ler, bu süreci sadece bir genel seçime girmenin ötesinde, yeni bir sistem ve yaşam inşasının parçası olarak görmekteyiz. Bütün parti yöneticisi, çalışanı, sandık görevlisi ve seçmenlerimizin bu tarihi “yeni sistem ve yaşam” bilinciyle seçimlere yaklaşacağına inanıyoruz.

Doç. Dr. Ahmet YILDIRIM kimdir?

1972 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1994 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümünden mezun oldu. İki yıl lise öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Yüksek Lisans, 2004 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde doktora öğrenimini başarı ile tamamladı. 2006 yılında Dicle Üniversitesine Öğretim Üyesi olarak atandı. 2011 yılında Doçent oldu. Ulusal ve uluslararası sempozyumlarda 15 bilimsel tebliğ sundu. Yurtiçi ve yurtdışı dergilerde 20’yi aşkın bilimsel makalesi yayınlandı. Bir adet bilimsel araştırma nitelikli kitabı bulunmaktadır.
Evli ve iki çocuk babası olan Doç. Dr. Ahmet Yıldırım 3 Kasım 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulu tarafından Üst Kurul Üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.