3 ilde IŞİD operasyonu: 23 gözaltı

3 ilde IŞİD operasyonu: 23 gözaltı

Ankara, İzmir ve Bursa'da 'IŞİD' operasyonu düzenledi. 23 kişinin sorgusu devam ediyor.

Ankara, İzmir ve Bursa’da IŞİD operasyonu düzenlendi. Bursa’da yürütülen operasyonda’Kırmızı Bülten’ ile aranan IŞİD üyesi Danimarka vatandaşı A.A.M. yakalandı. Ankara ve Bursa’da İzmir’de ise 22 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD adına Suriye ile Irak’ta faaliyet gösterdikleri ve Türkiye’ye kaçak yollardan girdikleri belirlenen 14 yabancı uyruklu şüpheli ile ilgili bilgilere ulaştı. Şüphelilerin tamamı bulundukları adreslere yapılan iş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.

Zanlıların IŞİD’ın Suriye ve Irak’taki yapılanmasında çeşitli kademe ve görevlerde yönetici olarak görev aldıkları, Türkiye’de örgütle bağlantılı kişilerle iletişime geçtikleri belirlendi.

KIRBursa’da ‘Kırmızı Bülten’le aranan DEAŞ’lı kadın terörist yakalandı

BURSA’DA KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN IŞİD ÜYESİ ALINDI

Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak olarak yürüttüğü IŞİD’e yönelik operasyonda, Yıldırım ilçesinde bir evde örgüt üyesinin saklandığı tespit edildi. Operasyonda,  ‘Kırmızı Bülten’ ile aranan ve Türkiye’ye yasa dışı yollar ile giren, Danimarka vatandaşı A.A.M., gözaltına alındı.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah IŞİD operasyonu düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda örgüte eleman kazandırmak amacıyla faaliyet gösterdikleri tespit edilen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.