3. havalimanı şantiyesinde iş cinayeti iddiası

3. havalimanı şantiyesinde iş cinayeti iddiası

3. havalimanı şantiyesinde rögar içinde bir işçinin cesedine ulaşıldığı iddia edildi. İSİG Meclisi, şu ana kadar şantiye 38 işçinin öldüğünü tespit ettiklerini söylüyor.

3. havalimanı şantiyesinde iş cinayeti yaşandığı ve hayatını kaybeden işçinin cesedinin rögar içinde bulunduğu iddia edildi. İş cinayetinde hayatını kaybeden işçinin adı ve uyruğunun belli olmadığı ve işçinin ölümünün gizlendiği de iddialar arasında yer alıyor.

Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası – Dev Yapı-İş üyesi işçilerin Twitter hesabından paylaşılan bilgi şöyle: “3. havalimanı inşaatında bir işçinin cesedi rögar içinde bulundu. Nepalli işçiler temizlik yaparken buluyor. İşçinin üç gün önce rögara düştüğü tahmin ediliyor. Adı, uyruğu belli değil. İşçinin ölümü gizleniyor. Bu bilgi Dev Yapı İşçileri Sendikası’na üye işçilerden geldi.”

İş Kazası Değil Cinayet (İSİG) Meclisi ise olayı Twitter hesabından şöyle duyurdu : “3. havalimanında bir iş cinayeti daha… Rögar temizliği sırasında bir işçinin cenazesine ulaşıldı… / Dev Yapı-İş İşçinin kimlik bilgilerini öğrenmeye çalışıyoruz… 3. havalimanında şu ana kadar ‘tespit edebildiğimiz en az’ 38 işçi yaşamını yitirdi…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.