3 bin yavru kediyi öldüren araştırma durduruldu

3 bin yavru kediyi öldüren araştırma durduruldu

ABD'de Tarım Bakanlığı onayıyla yavru kedilerin kullanıldığı ve yüzlerce kedinin öldürüldüğü ortaya çıkan araştırma kamuoyu baskısıyla durduruldu. Artık kediler kullanılmayacak.

Amerikan Tarım Dairesi USDA, genellikle kedilerden geçen ve hamilelerde düşüklere neden olan toksoplazmoz enfeksiyonu için yürütülen araştırmada artık kedi yavrularının kullanılmayacağını açıkladı. Araştırmanın başladığı 1982 yılından bu yana 3 binden fazla kedinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Büyük tepkilere neden olan araştırmada yavru kedilere parazitli et yediriliyor, deneylerde kullanılmak üzere parazitlerin yumurtaları alındıktan sonra hayvanlar iğneyle uyutuluyordu. Veterinerler, hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu ve kedilerin sahiplendirilebileceğini söylüyordu.

‘KEDİ YAVRULARI HALKIN PARASIYLA KATLEDİLİYOR’

Amerikan Kongresi, geçen ay kabul ettiği “Kedi Yavrusu” yasasıyla uygulamayı yasaklamıştı. Yasada uygulama için “vergi mükelleflerinin parasıyla kedi yavruları katlediliyor” denmişti.

BBC’nin haberine göre, Tarım Dairesi’nin açıklamasında “Toksoplazmoz araştırması için yapılan yeni düzenlemede kedilerin kullanılmasına son verilmiştir” denildi. Yasanın çıkarılmasına öncülük eden Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi Jimmy Panetta “Bu açıklama, siyasette nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor” dedi.

14 KEDİ KURTARILACAK

​Araştırma için Tarım Dairesi’nde tutulan 14 kedinin ise dairenin çalışanları tarafından sahiplenileceği açıkladı. Tarım Dairesi, araştırmalar sayesinde doğmamış çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için ölümcül olabilecek toksoplazmoz enfeksiyonu vakalarının yarı yarıya azaldığını belirtti. (Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.