29 ilde FETÖ operasyonu

29 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul merkezli, 29 ilde FETÖ operasyonu başlatıldı. Konya'da ise 14 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 ilde FETÖ’nün ‘kadın yapılanması’na yönelik olduğu belirtilen operasyon başlatıldı. Fetullah Gülen’in yeğeni Fatmanur Gülen’in de aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin FETÖ’nün Beylikdüzü, Esenyurt, Çatalca, Silivri, Avcılar ve Küçükçekmece’deki kadın yapılanmasından sorumlu kişiler oldukları iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün eşinin kardeşi Belkıs Nur Tetik’in de Sakarya’da gözaltına alındığı, ancak Tetik’in başka bir soruşturma kapsamında elektronik kelepçeli olarak adli kontrol altında olduğu anlaşılınca gözaltına serbest bırakıldığı belirtildi.

KONYA’DA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya merkezli 32 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 62 kişiden, aralarında CHP Konya Gençlik Kolları eski başkanı Hüseyin Fatih Tamer’in de bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Etkin pişmanlık yasasından faydalanan 48 şüpheli ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 80 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartılmıştı. Geçen 20 Şubat’ta, Konya merkezli 32 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında CHP Konya Gençlik Kolları eski başkanı Hüseyin Fatih Tamer’in de olduğu 62 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ‘il- ilçe imamı’, ‘büyük-küçük bölge imamı’, ‘örgüt muhasebecisi’, ‘bölge talebe mesulü’, ‘şehir dışı talebe mesulü’ gibi pozisyonlarda görev aldıkları ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hüseyin Fatih Tamer ile 13 kişi tutuklandı. Etkin pişmanlık yasasından faydalanan 48 şüpheli ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 18 kişi hakkında daha yakalama kararı var.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.