27 yaşında öğrendi: İç organları ters yerde!

27 yaşında öğrendi: İç organları ters yerde!

Sağlık raporu alırken iç organlarının ters yerde olduğunu öğrenen Mehmet Köroğlu, jandarma uzman erbaşlık sınavından elendi. Köroğlu "Bunun bir çözüm yolunun bulunması" dedi.

Tüm jandarma uzman erbaşlık sınavlarını geçen Mehmet Köroğlu sağlık raporu almak için gittiği hastanede iç organlarının ters yerde olduğunu öğrendi!

Organlarının yerinin ters olmasından dolayı elendiğini belirten Köroğlu, “Bunun bir çözüm yolunun bulunması lazım” dedi.

Kahramanmaraş Andırın’da yaşayan 27 yaşındaki Mehmet Köroğlu, sağlık raporu alması için Adana Osmaniye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede ultrasona giren Köroğlu’nun kalbi dahil tüm iç organlarının ters yerde olduğu görüldü. Köroğlu, tıptaki karşılığı ‘Situs inversus totalis incidence’ olan durum nedeniyle jandarma uzman erbaşlığı alınmadı.

Uzman erbaşlık sınavında 400 metre koşuyu birincilikle bitirdiğini, barfiks, mekik gibi diğer sporları da başarıyla tamamladığını ifade eden Mehmet Köroğlu, astsubaylığın spor mülakatından da 95 puan aldığını belirtti. Organlarının ters olmasının bir engel olmadığı için spor sınavlarını başarıyla geçtiğini kaydeden Köroğlu, şunları söyledi: “Doktorlar ‘Sağlık açısından hiçbir zararı yok, bu şekilde ömür boyu yaşayabilirsin. Sana bir sıkıntısı olmaz’ dediler ama beni hayalim olan her şeyden mahrum bırakıyor bu durum. Bütün yollarım kapanmış gözüküyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, istediğim mesleğe bir türlü ulaşamıyorum. Bunun bir çözüm yolunun bulunması, yetkililerin buna bir el atması lazım.”

‘ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM’

Köroğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı, “Ultrasonu çeken kişi sol tarafa baktığında ‘Şu an kalbin atmıyor’ dedi ve o anda bir şok geçirdim. Sonra sağ tarafa bakınca kalbimin sağ tarafta olduğunu söyledi. Ben o an inanamadım şaka yapıyor sandım sonra diğer organlarıma baktığında da onların da ters olduğunu söyledi. Bunun, uzmanlık için engel olduğunu söylediler ve bir hayalim yıkılmış oldu. Bir şekilde askeriyeye girip o üniformayı giymek istiyordum üzerime ama bunu elde edemedim.” (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.