24 havalimanı işçisi tutuklandı

24 havalimanı işçisi tutuklandı

İstanbul'da yeni havalimanı inşaatındaki çalışma koşullarını protesto ettikleri için gözaltına alınan işçilerden 24'ü tutuklandı, 19'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi talebiyle iş bırakma eylem yapan işçilere savcılık tarafından “2911’e muhalefet”, “Çalışma hürriyetinin ihlali”, “Kamu malına zarar vermek”, “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmek”, “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması”, “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlamaları yöneltildi.

Sabaha karşı kararını açıklayan mahkeme gözaltındaki 43 işçiden 24’ünün tutuklanmasına hükmetti.

Evrensel’de yer alan habere göre işçiler dün ikişerli gruplar halinde Gaziosmanpaşa (GOP) Adliyesi’ne getirildi.

İşçilerin ifadesini almayan savcı, 43 işçiden 15’inin adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılması istedi, 28 işçiyi ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Sabah 7.15’ye ilk kararını açıklayan mahkeme, savcının adli kontrol şartıyla tahliyesini talep ettiği 15 işçi için aynı yönde karar verdi. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 28 işçiden ise 24’ü tutuklandı, 4’ü adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.