22 kişi ölüme böyle gitmiş!

22 kişi ölüme böyle gitmiş!

İzmir'de 22 göçmenin hayatını kaybettiği kamyonun ölüm yolculuğunun görüntüleri ortaya çıktı. Bir görgü tanığı ise şoförün kazayı gizlemeye çalışarak, yaralılara müdahaleyi geciktirdiğini söyledi.

İzmir’de, kasasında Yunanistan’ın Samos Adası’na gitmeyi planlayan göçmenlerin bulunduğu kamyonun kazadan dakikalar önceki güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde; Aydın’ın Söke ilçesinden mültecileri alan kamyon şoförünün Selçuk Belevi gişelerinden saat 06.20’de otoyola girdiği, ardından Havalimanı Kısıkköy gişelerinden 06.47 çıktığı tespit edildi.

Kamyon sürücüsünün Belevi’ne kadar geldikten sonra Selçuk Gümüldür arasındaki jandarma kontrol noktalarına yakalanmamak için otoyolu tercih ettiği saptandı.

Görüntülere göre ölüm yolculuğuna çıkan mültecilerin içerisinde bulunduğu kamyon kasasının üzerinin brandayla kapalı olduğu belirlendi.

Kazadan kısa bir süre öncesine ait olan görüntülerde kamyon şoförünün hızla ilerlediği ortaya çıktı.

Dünkü kazada, insanca bir yaşam umuduyla yola çıkan ve bunun için kamyon kasasında soğuğa aldırış etmeden yolculuk yapmak zorunda kalan mültecilerden 22’si hayatını kaybederken, 13’ü de yaralanmıştı.

(DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.