22 gün süren korona tedavisini anlattı

22 gün süren korona tedavisini anlattı

Mardin’de koronavirüs tanısı konulan Fahri Kılınç, 22 gün sonra yoğun bakımdan çıkarıldı. Kılınç yaşadıklarını anlattı.

Mardin Valiliği kararıyla 10 Nisan’dan bu yana karantina altında olan Kızıltepe ilçesinin kırsal Eymirli (Tibyatê) Mahallesi’nde, 15 yurttaş 22 Mart’tan bu yana koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle İl Devlet Hastanesi ve çevre hastanelerde karantina altına altında tutularak, tedavi ediliyor. Hastanede karantina altında olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kızıltepe Belediye Meclis üyesi Fahri Kılınç, 22 günlük yaşam mücadelesini kazandı. 

16 gün boyunca yoğun bakımda tedavi edilen Kılınç, daha sonra karantina servisine alındı. Kendisinden alınan salgın örneği Diyarbakır’a gönderilen Kılınç’ın sonuçların gelmesi ardından taburcu edilmesi bekleniyor. Halen hastanede karantinada olan Kılınç, yoğun bakımdan çıktıktan sonra hastanede geçen günlerini ve yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.

16 GÜN UYUTTULAR

Kılınç, hastalığı kapma sürecini “İzmir’de bir yakınımız hayatını kaybetmişti. Cenazesi İzmir’den getirilerek köyde defnedildi. Taziye kurmamamızı söylediler. Ama bir kısım akrabalarımız taziye kurmak istiyordu. Sonuçta alınan kararla taziye kuruldu. Demek ki, gelenler arasında uçakta ya da başka bir yerde virüse yakalananlar varmış. Bu şekilde hepimize bulaştı bu hastalık” diye anlattı. 

22 Mart tarihinde tansiyonunun düşmesi ve tat almama şikayetiyle hastaneye başvurduğunu aktaran Kılınç, Mardin’de teşhis konulan ilk hasta olduğunu söyledi. Tanı konulması ardından hastanede karantinaya alındığını ifade eden Kılınç, 16 gün boyunca uyutulduğunu, 6 gün boyunca da cihaza bağlı kaldığını söyledi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kılınç, “Yoğun bakıma kaldırıldığımda her şeyin bittiğini düşündüm. Doktor soru sorduğunda cevap veremiyordum. Sadece gözünün içine bakıyordum. Sanki bu dünyada bir şeyim kalmamış gibiydim. Şu an çok iyi hissediyorum. İnsan tatlı yediğinde şeker tadı alıyor. Bana verdiği tat, şeker tadı değildi. Hiçbir yemekten tat alamıyordum. Şu an yemekten tat alıyorum. Sesim düzeldi. Tansiyonum düzeldi. Şu an karantinadayız. Çıkamıyoruz. İlaçlarımızı veriyorlar. Oturuyorum. Dışarı çıkamıyorum. Beslenme konusunda da hastane yemekleri bellidir. Tuzsuzdur” dedi.

‘KİMSE EVİNDEN ÇIKMASIN’

Sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Kılınç, “Hiç kimse evinden çıkmasın. Ben çok çektim. 18 kilo verdim. Ailem büyük bir travma geçirdi. Başka aileler de bu travmayı geçirmemeleri için 20 gün evlerinde kalsınlar. Ben dışarı çıktım, bunun bedelini ağır ödedim. Bütün ailem hasta oldu. Şu an kardeşim de hastanede yatıyor. Hastaneden çıktıktan sonra da evimde 14 gün daha karantinada kalacağım” diye konuştu.

YAKINLARI PCR CİHAZI ALDI

Mardin’de koronavirüsü testlerinin yapıldığı PCR cihazı ve cihazın kullanılabilmesi için alt yapının olmaması nedeniyle alınan örnekler Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderiliyor. Örneklerin Diyarbakır’da toplanması nedeniyle test sonuçları gecikirken, Kılınç yoğun bakımda olduğu sırada yakınları kendi aralarında para toplayarak, Mardin’e bir PCR cihazı aldı. Bugün itibariyle faaliyete geçmesi beklenen cihaza dair de konuşan Kılınç, “Şu an Mardin’de bir tahlil cihazı yok. Tahliller Diyarbakır’a gidiyor. Yani bir cihazın alınması çok mu zordur?” diye sordu.

MA / Ahmet Kanbal

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.