2013’te 237 kadın öldürüldü

2013’te 237 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2013 yılında 237 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Katillerin 44’ünü kadınların eşleri oluşturuyor.

Platform tarafından yayınlanan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl kadın cinayetleri açısından karanlık bir yıl oldu. 237 kadın “namus cinayeti” kisvesi altında katledilirken bunlardan 25’i koruma talebinde bulunmuştu. 18 kadın ise devletin koruması altındayken hayatını kaybetti.

Platform tarafından yapılan açıklama şöyle: “2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadını aile içinde hapsedecek politikalara imza attıkça, kadınlar hapsedildikleri aile içinde öldürüldü. Kadınların büyük bir kısmı boşanmak veya ayrılmak istediği için öldürüldü.

2013 yılında en fazla kadın cinayetlerinin yaşandığı 5 il; İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Antep oldu.

Rüşvet karşılığında zenginleri koruyan hükümet, bir kadını dahi korumuyor. Kadınların yaşamda kalması, korunması için rüşvet mi verilmesi gerekiyordu?”

Planformun kadın cinayetleri ve nedenleri konusundaki bilançosu ise şöyle:

-Kadın Cinayetlerinin Nedenleri

Boşanma-ayrılık                    30

Kıskançlık                             13

Kadının kendi hayatına ilişkin karar vermesi   26

Reddetme                          6

Ekonomik                            7

Bilinmeyen                         15

-Kadınları öldürenler

Kocası                   44

Eski Kocası           7

Babası                   2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.