20 yeni üniversite kuruluyor

20 yeni üniversite kuruluyor

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, 20 üniversite kurulmasına dair tasarıyı görüştü. Konuşmaların ardından tasarı kabul edildi.

20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarıdaki 20 üniversiteden bazılarının mevcut üniversitelerin bölünmesiyle kurulması planlanıyor.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Tasarı”yı görüşmek üzere toplandı. Tasarıya göre, 10 üniversitenin bazı bölümlerinin yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak, ayrıca 3 devlet ve 2 vakıf üniversitesi kurulacak.

‘HACETTEPE’NİN KURULUŞUNA BİLE KARŞI ÇIKILDI’

Görüşmelerde söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “İhsan Doğramacı’nın hatıralarına bakıldığında Hacettepe Üniversitesi’nin açılışına bile karşı çıkıldığını görüyoruz. Turgut Özal ile başlayan bilimin Anadolu’ya yayılması Türkiye için iyi sonuçlar verdi” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ilkesel olarak itirazları bulunduğunu söyledi. Komisyon üyelerinin birçoğunun ve bu üniversitede çalışanların tasarıdan haberdar olmadığını belirten İrgil, tasarıyla ilgili olanların fikirlerinin alınmasını talep etti.

‘OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ DE BÖYLE KURULDU’

Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının yüzde olduğunu söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “Biz üniversite diplomasını insanlar iş bulsun diye mi yoksa ceplerinde bir kenarda diploması olsun diye mi veriyoruz?” diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Usluer’e, “Osmangazi Üniversitesi nasıl kuruldu? Böyle kuruldu. Kuruldu kötü mü oldu? Kötü olsaydı rektör adayı olmazdınız?” şeklinde cevap verdi. Usluer ise Anadolu Üniversitesi’nin bölünmesine karşı olduğunu belirtti.

2 yeni vakıf üniversitesi daha kurulması ve bölünerek kurulacak yeni üniversite sayısının arttırılmasını için verilen önergelerle sayı 20’ye yükseldi. Konuşmaların ardından tasarının maddelerine geçildi ve tasarı kabul edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.