15 Temmuz'un pilotlarına müebbet

15 Temmuz'un pilotlarına müebbet

15 Temmuz darbe girişiminde MİT, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı'nı vurdukları belirtilen helikopter pilotları müebbet hapis cezalarına çarptırıldı.

Kara Havacılık Komutanlığı davasında 119 sanık 29’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar cezaya çarptırıldı. 31 sanık ise beraat etti.

15 Temmuz darbe girişiminde MİT, Ankara Emniyet ve Cumhurbaşkanlığı’na ateş açtıkları belirlitilen helikopter pilotlarının yargılandığı davada karar çıktı.

152 sanıklı davada 56 sanık 6 ila 29’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, Akıncı Üssü’nden Çankaya’ya götüren eski albay Uğur Kapan 29 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, 10 kişi örgüt üyeliğinden ceza aldı. 18 sanık müebbet hapse çarptırıldı. 34 sanık darbeye teşebbüse yardımdan 12 ile 18 yıl arasında hapse çarptırıldı. 56 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Bu 56 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının 6 ile 29 kez arasında değiştiği öğrenildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.